To Top

112 fotó, 42 instagram felhasználó, 11 798 kedvelés

Az Instagram képmegosztón a december 18.–január 17. időszakban meghirdetett fotópályázat célja az volt, hogy a pályázók fényképei révén örökítsék meg 2020-at, amely minden csíkszeredai számára rendkívüli év volt. A polgármesteri hivatal ilyen módon szeretett volna az utókor számára képes krónikát készíteni.

A résztvevőknek néhány egyszerű feltételt kellett teljesíteniük: be kellett követniük a csikszeredai_varoshaza Instagram oldalt, közzé kellett tenniük egy, számukra az elmúlt időszakról szóló fotót, használniuk kellett a #csíkszereda2020 címkét, illetve meg kellett jelölniük a fotón a csikszeredai_varoshaza Instagram oldalt.

A feltételeket 42 különböző Instagram felhasználó teljesítette, a pályázatra összesen 112 fotó érkezett. Továbbá határidőig összesen 11 798 kedvelés érkezett, az azután érkezett kedveléseket a szervezők már nem vették figyelembe.

A díjkiosztón Korodi Attila polgármester megköszönte a részvételt, a sok feltöltött fényképet, interakciót. Elmondása szerint ő is hobbi fotós, ezért különösen közel állt a szívéhez ez a pályázat. Meglátása szerint ezek a fotók valami olyant örökíthetnek át az eljövendő nemzedékeknek, amit mindannyian átéltünk, de a történelemkönyvekből az objektivitás miatt talán kimarad – és éppen ebben rejlik az értékük. 

A legtöbb kedvelést elérő fotók szerzőinek a polgármester adta át a díjakat. Az első díjat – egy családi fotózást Colcer Zsolt fotográfus felajánlásából – Dénes Dávid kapta, 1119 kedveléssel. A második díjat – egy övtáskát a Delikates felajánlásából – 687 kedveléssel Szász István nyerte el. A harmadik díjat – egy könyvcsomagot a Csíkszereda Kiadóhivatal könyveiből – 647 kedveléssel Kiss Zsombor nyerte.

Gratulálunk a díjazottaknak, és köszönjük minden pályázónak a részvételt

KULTÚRA

Search

 CSIKSZEREDA LOGO           MIKEWEB1 ©  Mike Web        Flag Counter

PRIMĂRIA ORAȘULUI
MIERCUREA-CIUC

© All Rights Reserved

Sign in to your account