To Top

Magyar kultúra napja: változatos választék

 A népművészet, a színjátszás és a csángó kultúra is fontos szerepet kap január 22-én, a magyar kultúra napján Csíkszeredában. Átfogó, egész napos műsorral készül a Csíki Játékszín. 15.00 órától a csíkszeredai Péter Bea író, újságíró első drámájának, a Búcsújárásnak tartják a felolvasószínházi premierjét. A humoros történetnek az első fejezetét olvassák fel a színművészek, majd beszélgetés következik a szerzővel.

 A színház előterében szervezett eseményre a belépés ingyenes. 18.00 órától Eisemann Mihály és Szilágyi László Én és a kisöcsém című nagytermi előadását tekintheti meg a közönség. Az említettek mellett a színházban délelőtt gyermekelőadás nyilvános próbáját mutatják be, este pedig színházpedagógiai foglalkozás kezdődik meghívott közönség számára. 17.00 órától a Kájoni János Megyei Könyvtárban szerveznek könyvbemutatót érdekes témában: Halász Péter Az első csóktól az első gyermekig – Párválasztás, házasság, gyermek a moldvai magyaroknál című kötetét mutatják be. A kötetet Balázs Lajos néprajzkutató mutatja be, a szerző videón jelentkezik be. 19.00 órától a Magyar Örökség díjjal kitüntetett Szalonna és bandája lép fel a Szakszervezetek Művelődési Házában.

 A Magyar népzenei koncert a Kárpát-medencéből című turné csíkszeredai állomásán Csíkszereda Polgármesteri Hivatala szervezőként a jegyek bevételét a somlyói tűzkárosultak megsegítésére fordítja. Ugyancsak ezen a napon érkezik Csíkszeredába – a polgármesteri hivatal és a megyei tanács együttműködésében – a Geofolk népviseleti gyűjtemény: a világ 56 országának mintegy 1700 népviseletét péntektől láthatja Csíkszereda közönsége a Szabadság téren. A magyar kultúra napjának rendezvénysorozatába illeszkedik a Hargita Megyei Kulturális Központ jövő hétfői eseménye: a Szép Fehér Annácska című balladajátékot Márdirosz Ágnes, a Csíki Játékszín színművésze mutatja be a kulturális központ Temesvári sugárút 4. szám alatti pincetermében.

 

KULTÚRA

Search

 CSIKSZEREDA LOGO           MIKEWEB1 ©  Mike Web        Flag Counter

PRIMĂRIA ORAȘULUI
MIERCUREA-CIUC

© All Rights Reserved

Sign in to your account